wrapper

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА,

Упис деце у први разред Основне школе „Лаза К. Лазаревић” Шабац, почеће  1. aприла 2020. године, због актуелне ситуације и ванредног стања, реализоваће  се  на другачији начин.

Уместо  досадашњег  устаљеног  уписа  доласком  у  школу, родитељи и други законски заступници ће бити у могућности да ступе у контакт са „Лазином школом” и  упишу  своје  дете  електронски,  путем  ПРИЈАВНОГ ФОРМУЛАРА, телефона - вајбера  психолога  школе Јелице Јеремић  064-860-51-38, на e-mail школе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  или преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу”на Порталу еУправа 

Уверавамо Вас да ће ваши одговори и сви подаци из пријавног формулара, добијени телефоном и на имејл  бити доступни само управи школе и педагошко-психолошкој служби, а искључиво ће се користити само у сврху електронског евидентирања и уписа ученика у први разред школске 2020-2021. године.

 Попуњавањем  пријавног  формулара  и  прослеђивањем  истог  сматрајте  да  је  ваше  дете  уписано, а ми  Вам  се   захваљујемо  што  сте  изабрали Лазину  школу и  настојаћемо  да  Вашој  деци  омогућимо  квалитетно  учење, као  и  безбедан и пријатан боравак  у  нашој  школи.

Лекарски прегледи, термини тестирања будућих првака, потврде о похађању предшколског и све остале формалности вршиће се накнадно, након решавања тренутне ситуације у земљи.

Списак  потребних  уџбеника  за  први  разред - матична школа  са  условима  плаћања, ценама, жиро рачуном  добављача  имате  на  линку  испод  уколико  се  определите  за  набавку  преко  школе.

СПИСАК УЏБЕНИКА ЗА 1. РАЗРЕД МАТИЧНА ШКОЛА 2020/2021.

Клик на: ПОГЛЕДАЈТЕ ПО ЧЕМУ СМО ПОСЕБНИ

#Будите нам здрави #ОстаниКодКуће #БирајЛазину

УПИС  ПРВАКА

 

Министарство просвете има  у  плану  да ове  године уведе  новине које  ће  још више  поједноставити  упис  у административном смислу. Наиме, МПНТР ће обезбедити додатни софтвер који ће се користити за упис у први разред основних школа почев од школске 2020/2021. године. Путем наведеног софтвера Министарство ће у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу и Министарством унутрашњих послова и Министарством здравља обезбедити да се документа попут извода из матичне књиге рођених и доказа о пријави пребивалишта за ученика, потврда о лекарском прегледу, уверење о  завршеном  предшколском  прибављати  електронским путем у складу са Законом о електронској управи. Сагласно наведеном, родитељи неће више бити у обавези да школи, приликом уписа ученика достављају поменута документа у папирној форми већ ће имати могућност да  поднесу захтев да школа у њихово име наведена документа прибави електронским путем. Школа је у обавези да о овој могућности обавести родитеље/законске заступнике видним истицањем ове информације на сајту школе, огласним таблама и свим осталим средствима које школа користи за комуникацију са родитељима/законским заступницима ученика. И поред наведеног родитељи документа могу и даље по свом избору да достављају школи у папирној форми.

 

 

Како до нас - мапа

http://www.zoofirma.ru/