wrapper

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА,

ОШ „Лаза К. Лазаревић” изражава велику захвалност што сте у претходном периоду, путем званичног сајта школе, ФБ странице, имејла и телефонским контактом са педагошко-психолошком службом, исказали интересовање да своје дете упишете у први разред. Настојаћемо да Вашој деци омогућимо квалитетну наставу, као и пријатан и безбедан боравак у школи.

Према инструкцијама Министарства просвете од 28.маја 2020. године на Порталу  https://euprava.gov.rs/ биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис/пријаву у званичну базу Министарства просвете, као и тестирање будућих првака у периоду  од 1. јуна до 20. јула.  Ове године није неопходно да родитељ доноси ниједан документ приликом уписа, јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године (њега је неопходно донети у школу уколико је издато пре ванредне ситуације од стране држаног или приватног лекара)

За  све  недоумице  и  помоћ   око  електронског  заказивања,   реализације уписа и   тестирања  можете се обратити  педагошко-психолошкој служби  наше школе на следеће телефоне: психолог Јелица 064-860-51-38, педагог Мира: 061-672-85-36, педагог Татјана: 060-458-87-47 или  путем имејла  школе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

Исказивање  интересовања  за  упис  Вашег детета  у "Лазину  школу"  можете  извршити путем    ПРИЈАВНОГ ФОРМУЛАРА, телефона - вајбера  психолога  школе Јелице Јеремић  064-860-51-38 или  на  имејл  школе  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

Уверавамо Вас да ће ваши одговори и сви подаци из пријавног формулара, добијени телефоном и на имејл  бити доступни само управи школе и педагошко-психолошкој служби, а искључиво ће се користити само у сврху електронског евидентирања исказаног интересовања  за упис у први разред школске 2020-2021. године.

Списак  потребних  уџбеника  за  први  разред - матична школа  са  условима  плаћања, ценама, жиро рачуном  добављача  имате  на  линку  УЏБЕНИЦИ ЗА ПРВИ РАЗРЕД школске 2020-2021. године   уколико  се  определите  за  набавку  преко  школе.

Клик на: ПОГЛЕДАЈТЕ ПО ЧЕМУ СМО ПОСЕБНИ

#Будите  одговорни  

УПИС  ПРВАКА

 

Министарство просвете има  у  плану  да ове  године уведе  новине које  ће  још више  поједноставити  упис  у административном смислу. Наиме, МПНТР ће обезбедити додатни софтвер који ће се користити за упис у први разред основних школа почев од школске 2020/2021. године. Путем наведеног софтвера Министарство ће у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу и Министарством унутрашњих послова и Министарством здравља обезбедити да се документа попут извода из матичне књиге рођених и доказа о пријави пребивалишта за ученика, потврда о лекарском прегледу, уверење о  завршеном  предшколском  прибављати  електронским путем у складу са Законом о електронској управи. Сагласно наведеном, родитељи неће више бити у обавези да школи, приликом уписа ученика достављају поменута документа у папирној форми већ ће имати могућност да  поднесу захтев да школа у њихово име наведена документа прибави електронским путем. Школа је у обавези да о овој могућности обавести родитеље/законске заступнике видним истицањем ове информације на сајту школе, огласним таблама и свим осталим средствима које школа користи за комуникацију са родитељима/законским заступницима ученика. И поред наведеног родитељи документа могу и даље по свом избору да достављају школи у папирној форми.

 

 

Како до нас - мапа

http://www.zoofirma.ru/