Зимски камп у Лазиној школи

            Лазина школа, већ седму годину заредом, успешно реализује Зимски камп чији је овогодишњи назив био Синоним за знање – Лазино свезнање. Место забаве, дружења и учења кроз игру заштитни је знак наше Школе која је 11. и 12. јануара, од 10 часова, била отворена за све ученике са територије града Шапца.

У оквиру Кампа реализовано је неколико занимљивих тема у вези са географијом, ликовном културом, занимљивом психологијом, немачким кроз игру, медијацијом, а новина је и пружање подршке и помоћи свим осмацима у савладавању градива за полагање завршног испита из српског језика и математике.

Концепција ове зимске школе била је усмерена на организовање занимљивих радионица која су омогућиле развијање когнитивних и мануелних вештина код ученика. Поред креативних активности и квиза знања и способности, сваки ученик је био у прилици да у сали школе покаже своје вештине и на спортском полигону који је обухватао различите занимљиве и несвакидашње вежбе.

Најмлађи ученици, од првог до четврог разреда, дружили су се са учитељицама које су се потрудиле да им Шабац представе кроз тему Мој град – Мали Париз. Ученике, у оквиру ове теме, обрадовали су  и гошће изненађења из Музичке школе Михаило Вукдраговић, као и много других занимљивих активности у којима су уживали.

Трећи дан Кампа, 13. јануар, био је посебан по томе што је садржајно конципиран тако да буде усмерен на све наставнике школе који су били у прилици да успешно савладају одређене технолошке захтеве који су им омогућили креирање и израду филма у циљу побољшања квалитета наставе.

Сви учесници били су награђени захвалницама за учешће, а у оквиру реализације спроведене су и све прописане епидемиолошке мере којима су се обезбедили услови за безбедан боравак у школи. Подршка у реализацији поменутих активности биле су и сви локални штампани и електронски медији, а поред сарадње са Музичком школом, остварена је сарадња и са Стручном хемијском и текстилном школом – Шабац.

 

 

Scroll to Top